12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalCe a făcut premierul Viorica Dăncilă în Kuweit

Ce a făcut premierul Viorica Dăncilă în Kuweit

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat, în Kuweit, Centrul Cultural Abdullah Al Salem, Centrul Ştiinţific, precum şi Marea Moschee din Kuwait City, prilej cu care a evocat posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniile cercetării-inovării şi subliniat că întreaga comunitate musulmană din România a convieţuit în pace cu majoritatea creştină.

În cadrul vizitei, prim-ministrul român a subliniat necesitatea promovării istoriei, culturii şi ştiinţei, exprimând în acest sens apreciere faţă de eforturile kuweitiene de impulsionare a activităţilor din domeniul cultural şi ştiinţific, în vederea dezvoltării durabile şi eficiente a societăţii. De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti a salutat modul în care Centrul Cultural Abdullah Al Salem, prin activitatea desfăşurată, prezintă cultura kuweitiană, islamică şi arabă, precum şi bogăţia şi diversitatea culturală a Statului Kuweit, a regiunii Golfului şi a lumii arabe.

Delegaţia României prezentă în Kuweit City a vizitat Centrul Ştiinţific din Kuweit, un renumit complex educaţional de promovare a ştiinţei şi tehnicii şi de conştientizare a importanţei mediului înconjurător, îndeosebi în rândul tinerei generaţii. Centrul este găzduit într-un spaţiu arhitectural vast, care reflectă arta şi cultura islamică, precizează comunicatul Executivului.

“În dialogul cu interlocutorii kuweitieni, şeful Executivului român a apreciat eforturile deosebite ale autorităţilor locale pentru deschiderea spaţiului educaţional, dincolo de instituţiile de învăţământ consacrate şi pentru stimularea curiozităţii şi interesului ştiinţific în rândul elevilor, studenţilor şi a publicului larg. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a evocat posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniile cercetării şi inovării, menţionând în mod special expertiza recunoscută pe plan internaţional a specialiştilor români în domenii precum inginerie, comunicaţii şi tehnologia informaţiilor”,arată un comunicat al Guvernului.

De asemenea, premierul a vizitat şi Marea Moschee din Kuwait City, cel mai mare lăcaş de cult din Kuweit.

“În discuţiile cu oficialii kuweitieni, prim-ministrul român a apreciat deschiderea autorităţilor de la Kuweit City faţă de minorităţile religioase, precum şi eforturile făcute pentru integrarea acestora. Totodată, a subliniat că, de-a lungul timpului, întreaga comunitate musulmană din România a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi”, se conchide în comunicatul Guvernului.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă