14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel puţin 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu în China

Cel puţin 30 de pompieri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu în China

Bilanţul precedent oferit de autorităţile chineze anunţa 26 de morţi în rândul pompierilor.

Circa 700 de pompieri au fost trimişi duminică pentru a stinge un incendiu semnalat cu o zi înainte, la o altitudine de circa 4.000 de metri, în districtul Muli, din provincia Sichuan, a informat într-un comunicat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Salvatorii au găsit corpurile a 30 de pompieri cu care autorităţile pierduseră contactul din cauza unei schimbări subite a direcţiei vântului, care a provocat “o gigantică minge de foc”, potrivit ministerului.

Preşedintele Xi Jinping a dat “instrucţiuni importante” forţelor de securitate şi serviciilor de salvare, a afirmat sursa citată.

Un alt incendiu de pădure care a durat două zile în provincia Shanxi (nord) a fost stins duminică, a informat agenţia chineză Xinhua. Peste 9.000 de persoane au fost evacuate din cauza dezastrului, care nu a făcut însă victime.

În acelaşi timp, circa 3.000 de pompieri au stins un alt incendiu de pădure duminică, în suburbiile Beijingului, care a izbucnit sâmbătă şi a devastat 42 de hectare de vegetaţie.

Centrul Meteorologic Naţional din China a avertizat asupra riscului crescut de incendii în nordul ţării din cauza temperaturilor mai ridicate şi a scăderii precipitaţiilor comparativ cu anii precedenţi, a precizat Xinhua.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă