14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalComisia Europeană: Anunțul care îl va înfuria pe Donald Trump

Comisia Europeană: Anunțul care îl va înfuria pe Donald Trump

Aceste măsuri au fost luate ca represalii în urma anunţului preşedintelui Donald Trump privind impunerea unei taxe de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, conform unui document consultat de Bloomberg, scrie agerpres.ro. 

Lista include, de asemenea, produse de machiaj, iahturi, motociclete, bourbon, orez, merişoare şi suc de portocale. 

Valoarea totală a importurilor care vor fi afectate de noile tarife se ridică la 2,8 miliarde de euro (3,46 miliarde de dolari), au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Comisia Europeană a apreciat recent că planul preşedintelui Trump reprezintă o intervenţie flagrantă echivalentă cu protecţionismul. Orice ripostă a UE va fi în conformitate cu reglementările Organizaţiei Mondială a Comerţului (OMC). Bruxelles-ul se va alătura altor state şi va contesta decizia SUA la OMC, căutând, totodată, şi măsuri de protecţie, a precizat forul comunitar. 

Donald Trump a avut vineri un ton provocator, declarând că războaiele comerciale sunt bune şi sunt uşor de câştigat, după ce planul său de a impune tarife la importurile de oţel şi aluminiu a provocat critici în întreaga lume şi a dus la scăderea pieţelor bursiere globale. 

“Când o ţară (SUA) pierde miliarde de dolari în schimburile comerciale pe care le face cu fiecare ţară, războaiele comerciale sunt bune şi sunt uşor de câştigat”, a scris Trump pe Twitter.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă