17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCondamnat la moarte pentru spionaj

Condamnat la moarte pentru spionaj

Kulbhushan Sudhir Jadhav a fost arestat în martie 2016 în provincia pakistaneză Balucistan. Autorităţile pakistaneze susţin că Jadhav a recunoscut că este spion şi lucrează pentru serviciile de informaţii indiene. El a fost condamnat la moarte de o curte marţială în aprilie 2017.

New Delhi a negat întotdeauna că Jadhav este spion, acuzând Pakistanul că “l-a răpit din Iran unde el desfăşura activităţi comerciale după ce s-a retras din Marina indiană”.

India a sesizat CIJ în mai 2017 pentru a împiedica execuţia. New Delhi acuză de asemenea Islamabadul de “grave încălcări ale Convenţiei de la Viena privind relaţiile consulare”.

CIJ, principalul organ judiciar al ONU, a declarat într-un comunicat că îşi va anunţa decizia la 17 iulie, la ora 15:00 (13:00 GMT), la Palatul Păcii, sediul său din Haga.

În timpul audierilor la CIJ în februarie, reprezentanţii Indiei au denunţat o “propaganda răutăcioasă” din partea Pakistanului. La rândul său, Islamabadul îl acuză pe Jadhav de activităţi “teroriste”.

Aceste audieri au avut loc într-un context de tensiuni puternice între cele două ţări, la câteva zile după un atentat sângeros în Kashmirul indian care a provocat moartea a 41 de paramilitari indieni.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă