19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalCopiii migranţilor trimişi înapoi din SUA se confruntă cu o situaţie mai...

Copiii migranţilor trimişi înapoi din SUA se confruntă cu o situaţie mai gravă

“Ei sunt susceptibili să experimenteze o intensificare a factorilor – violenţă, sărăcie, lipsă de oportunităţi, stigmatizare, excludere socială şi deplasare internă – care i-au determinat să migreze la început”, a declarat agenţia ONU pentru copii.

Ideea că copiii migranţilor pot fi pur şi simplu reintegraţi în comunităţile lor este “mai complicată”, notează UNICEF.

Agenţia dă exemplul unor părinţi, adesea din Honduras, Guatemala sau El Salvador, care plătesc aproximativ 15.000 de dolari pentru contrabandă cu un copil neînsoţit în Statele Unite.

Familiile sărace finanţează adesea astfel de acţiuni prin vânzarea tuturor bunurilor lor sau prin împrumuturi imense, şi astfel copiii nu mai au unde să se întoarcă.

Ei pot ajunge implicaţi în datorii imense sau vizaţi de bande, a declarat Maria Cristina Perceval, director regional al UNICEF pentru America Latină şi Caraibe. Acestea cresc şansele ca ei să încerce să migreze din nou, a adăugat ea.

Adulţii sunt de asemenea stigmatizaţi de comunităţile lor şi li se refuză angajarea, “pentru că au eşuat în încercările lor de a ajunge şi rămâne în Statele Unite”, potrivit raportului.

În unele comunităţi, fetele în special sunt stigmatizate pentru că există ideea că au fost supuse violenţei sexuale în
Statele Unite şi sunt “într-un fel pătate”, potrivit lui Nadine Perrault, reprezentantul UNICEF în El Salvador.

Cele mai citite

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă