14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord: Kim Jong-Un protestează împotriva sancţiunilor "scelerate"

Coreea de Nord: Kim Jong-Un protestează împotriva sancţiunilor “scelerate”

Kim Jong-Un îl întâlnise pe preşedintele american Donald Trump în iunie, în cadrul unui summit istoric în Singapore, în cursul căruia se angajase să acţioneze pentru denuclearizarea peninsulei, formulare vagă ce a dus la interpretări divergente

Phenianul nu a recurs la nicio măsură confirmată şi a denunţat exigenţele “unilaterale” ale SUA şi “metodele gangstereşti” ale acestora.

La rândul lor, SUA cer statelor lumii să menţină prin sancţiuni un maximum de presiune asupra Coreei de Nord pentru a o constrânge să renunţe la programele sale nuclear şi balistic.

Trezoreria americană a anunţat în plus miercuri sancţiuni financiare împotriva a două întreprinderi – una rusească şi alta chineză – pe care le acuză că ar continua să întreţină relaţii comerciale cu Coreea de Nord, în pofida embargoului împotriva Phenianului.

În cursul vizitei la un şantier în zona de coastă Wonsan-Kalma, Kim Jong-Un a criticat “forţele ostile” pe care le-a acuzat că “încearcă să înăbuşe poporul coreean prin sancţiuni scelerate şi un embargo”, a relatat vineri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Dar Phenianul este hotărât să încurajeze ceea ce el prezintă drept “o nouă eră” în relaţiile sale cu SUA şi liderul nord-coreean a evitat să atace o ţară anumită.

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă