13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din Venezuela, în centrul atenţiei la sesiunea de primăvară a Consiliului...

Criza din Venezuela, în centrul atenţiei la sesiunea de primăvară a Consiliului ONU

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a condamnat recent crimele şi detenţiile în care au fost implicate forţele guvernului de la Caracas.

Ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza urmează să susţină marţi un discurs în această sesiune de primăvară a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în timp ce Michelle Bachelet va informa UNHCR despre situaţia din Venezuela la 20 martie.

Reuniunea se deschide luni cu discursuri pe care le vor susţine Michelle Bachelet şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care participă la această sesiune pentru a ridica problema agresiunilor sexuale şi a violenţelor împotriva femeilor în situaţii de război.

UNHCR are şi alte subiecte importante pe agenda sa care nu au legătură cu anumite ţări, cum ar fi situaţia copiilor folosiţi ca soldaţi şi avântul populismului în multe ţări.

Dintre cei 47 de membri ai UNHCR nu mai fac parte şi SUA, care s-au retras anul trecut, acuzând acest organism internaţional că îi protejează pe cei care comit abuzuri, că dă dovadă de ipocrizie şi că este anti-Israel.

Printre membrii actuali se numără în schimb China, care este sub observaţie pentru felul în care tratează minoritatea uigură, şi Arabia Saudită, care a fost criticată la nivel internaţional după uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în Turcia.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă