David Davis  (Foto: www.newstatesman.com)

David Davis (Foto: www.newstatesman.com)

David Davis: Toate previziunile economice despre Brexit s-au dovedit eronate

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a recunoscut că toate estimările despre economia britanică de după referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană s-au dovedit eronate.

Mihai Diac 0 comentarii

În cadrul unui discurs susţinut, joi, în faţa Parlamentului de la Londra, ministrul Davis a precizat că toate prognozele despre economia britanică de după referendumul din 2016 au fost eronate, informează Reuters citată de Agerpres.

În plus, adjunctul lui Davis, Steve Baker, a sugerat chiar că oficiali guvernamentali au elaborat intenţionat modele economice negative pentru a influenţa politica legată de Brexit.

”Toate prognozele privind performanţa economiei britanice de după referendum, de orice mare organizaţie ar fi fost ele elaborate, bănci, organizaţii guvernamentale sau chiar internaţionale, s-au dovedit a fi eronate”, a declarat Davis.

De asemenea, Davis a susţinut că Marea Britanie va solicita dreptul de încheia noi acorduri comerciale în perioada de tranziţie în relaţia cu UE post-Brexit.

Comentarii

loading...