15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump propune amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice 2020 de...

Donald Trump propune amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo

Jocurile Olimpice nu s-au disputat, doar din cauza războaielor mondiale, la ediţiile de vară din 1916 (Berlin), 1940 (Tokyo) şi 1944 (Londra), respectiv ediţiile de iarnă din 1940 (Sapporo) şi 1944 (Cortina d’Ampezzo).

”Poate că ideea mea este justă, poate că ar trebui amânate cu un an, dacă este posibil. Este păcat, pentru că ei au construit instalaţii magnifice, dar aş prefera asta în locul stadioanelor goale peste tot”, a spus Trump, referindu-se la JO 2020.

Organizarea cu porţile închise a JO 2020, la care sunt aşteptaţi 11.000 de sportivi şi la care s-au pus în vânzare 7,8 milioane de bilete, este greu de imaginat. Iar efectul unei anulări a evenimentului olimpic ar putea fi resimţit dur de economia niponă, informează Agerpres.

Premierul nipon Shinzo Abe l-a sunat azi pe Donald Trump şi l-a informat despre eforturile pe care le face Japonia pentru desfăşurarea conform planului a JO 2020. Cei doi au convenit să se informeze reciproc privind desfăşurarea evenimentului olimpic.

CIO susţine de asemenea desfăşurarea JO la data iniţială, dar în acelaşi timp a anunţat că va respecta dispoziţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în funcţie de evoluţia pandemiei.

Cele mai citite

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă