18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalElicopter militar german se prăbușește în nordul Germaniei

Elicopter militar german se prăbușește în nordul Germaniei

 Cel puțin o persoană a fost ucisă și alta grav rănită după ce un elicopter militar s-a prăbușit în nord-vestul Germaniei.

Accidentul a avut loc în apropierea cartierului Hameln din Saxonia, potrivit presei germane, citând un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri.

Aeronava a lovit un câmp de porumb la marginea pădurii. Accidentul a declanșat un și incendiu, a declarat oficialul brigadei de foc pe Twitter.

Între timp, poliția a închis întreaga zonă de prăbușire, în timp ce flăcările erau fost stinse. Hameln se află la doar 30 km distanță de un centru de instrucție de piloți din orașul Bueckeburg, potrivit lui Die Welt.

Elicopterul Eurocopter H135 zbura pe o misiune de antrenament a forțelor aeriene din Bueckeburg.

Accidentul a avut loc la doar o săptămână după ce o pereche de avioane Eurofighter ale Forțelor Aeriene germane s-au ciocnit în timpul antrenamentelor de zbor din nord-estul statului Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Ambii piloți au reușit să se ejecteze după coliziune, dar, ore mai târziu, Forțele Aeriene au raportat că unul dintre ei murit.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă