14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalEx-avocatul lui Trump a pledat vinovat pentru că a minţit Congresul

Ex-avocatul lui Trump a pledat vinovat pentru că a minţit Congresul

Vizat de o urmărire penală, Cohen a pledat deja vinovat la sfârşitul lunii august în mai multe capete de acuzare şi, după ce s-a distanţat de preşedintele american, cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează suspiciunile de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Cohen a părăsit palatul de justiţie din New York fără să facă vreo declaraţie de presă, după ce a pledat vinovat pentru furnizarea de informaţii false, potrivit imaginilor difuzate de Fox News.

Michael Cohen a recunoscut că la audiere a minţit despre discuţiile asupra unui proiect imobiliar în Rusia. Acest proiect a fost deja menţionat de mai multe mass-media americane şi ar implica conglomeratul lui Donald Trump. El făcuse o declaraţie falsă în faţa unui comitet al Senatului cu privire la planurile de construire a unui hotel Trump Tower la Moscova, conform Fox News.

Cohen a recunoscut că s-a vorbit despre proiectul Trump Tower la Moscova până în august 2017. Anterior, el spusese că tranzacţia a fost oprită în ianuarie 2016.

Aceste noi declaraţii ale fostului avocat prezidenţial reprezintă un element important în ancheta procurorului special, pe care miliardarul republican încearcă aproape zilnic să-l discrediteze, afirmând că nu a avut niciun contact cu ruşii în perioada campaniei sale.

Joi dimineaţă, Trump a întreprins un nou atac via Twitter asupra lui Robert Mueller şi a echipei sale, acuzându-i de cheltuirea banilor contribuabililor în scopuri partizane, fără să poată dovedi ceva.

Paul Manafort, fostul director de campanie al candidatului republican, cu numeroase contacte în Ucraina şi în Rusia, a fost acuzat luni că a minţit FBI după ce acceptase să coopereze cu anchetatorii în schimbul reducerii pedepsei.

Potrivit media americane, Mueller este pe cale să-şi încheie ancheta, după ce va primi răspunsurile în scris de la preşedintele american, pe care le aşteaptă de mai multe luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă