12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalFebra galbenă amenință Brazilia. Accesul la Grădina Zoologică a fost restricționat

Febra galbenă amenință Brazilia. Accesul la Grădina Zoologică a fost restricționat

Măsura a fost anunţată într-un moment în care întregul oraş se teme de un focar de febră galbenă care a afectat şi alte zone ale Braziliei, mai ales regiunile Rio de Janeiro şi Minas Gerais, informează Agerpres.

În statul Sao Paulo, potrivit ultimului raport oficial difuzat săptămâna trecută, s-au înregistrat 26 de decese din cauza acestei boli din ianaurie 2017, iar autorităţile locale au lansat o amplă campanie de vaccinare.

În Minas Gerais, autorităţile medicale au confirmat cel puţin 15 decese de febră galbenă din iulie anul trecut, în timp ce la Río de Janeiro s-au înregistrat cel puţin 5 cazuri mortale în aceeaşi perioadă.

Grădina Zoologică şi Grădina Botanică din Sao Paulo unde accesul vizitatorilor a fost redirecţionat începând de marţi sunt situate în zona de sud a oraşului, cea mai populată a ţării, cu aproximativ 12 milioane de locuitori şi unde până în acest moment nu a fost semnalat nici un deces provocat de febra galbenă.

Potrivit autorităţilor, restricţiile sunt temporare şi se vor menţine până la încheierea investigaţiilor asupra cadavrului maimuţei suspectată că ar fi murit de febra galbenă.

Din 1942, în Brazilia nu s-au mai înregistrat cazuri de febră galbenă de tip urban, care este transmisă de ţânţarul Aedes aegypti, responsabil şi al infecţiilor cu virusul dengue, zika şi chikunguńa.

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Reporteri fără Frontiere: Peisajul mediatic din România, lipsa transparenței și trusturi media care propagă dezinformări

România se mândrește cu un peisaj mediatic divers și relativ pluralist, oferind un teren fertil pentru investigații de interes public puternice. Cu toate acestea,...

După Milano, Manele pe tot Mapamondul. Acum, pe prima scenă în Insulele Solomon

Ilustrație: Marian Avramescu După mulți ani în care momentul era anticipat, dar tot nu se fructificau previziunile, manelele românești chiar au reușit să cucerească...
Ultima oră
Pe aceeași temă