20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalFostul preşedinte al Braziliei, achitat într-una din procedurile penale

Fostul preşedinte al Braziliei, achitat într-una din procedurile penale

Decizia, emisă de un judecător din Brasilia, Ricardo Leite, îl achită pe fostul şef al statului (2003-2010) într-un dosar de presupusă obstrucţionare a justiţiei.

Lula a fost acuzat în 2016 că a încercat să cumpere tăcerea fostului director al întreprinderii de stat Petrobras Nestor Cervero.

Magistratul a subliniat lipsa de probe pentru susţinerea acuzaţiei.

Lula, care respinge toate acuzaţiile împotriva sa, consideră că este victima unui complot pentru a-l împiedica să revină la putere.

Acuzat că a primit un apartament la malul mării pentru a favoriza o firmă de construcţii în obţinerea unor contracte de stat, el ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare.

Fostul preşedinte brazilian se află pe primul loc în intenţiile de vot pentru prezidenţialele din octombrie, candidatura sa având însă şanse mari să fie invalidată în viitorul apropiat de justiţia electorală.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă