16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalFranţa: Europa şi SUA nu au ''acelaşi model de civilizaţie''

Franţa: Europa şi SUA nu au ”acelaşi model de civilizaţie”

“Nu vreau să se întâmple în Europa ceea ce se întâmplă în SUA”, a subliniat Benjamin Griveaux la postul de televiziune France 2.

“Nu avem acelaşi model de civilizaţie. Evident, nu împărtăşim anumite valori. Aceste imagini sunt şocante. Evident, noi suntem aici pentru a apăra un ideal european, care este un ideal al păcii, al libertăţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

Preşedintele american a afirmat luni că nu va lăsa ca SUA să devină “o tabără pentru imigranţi”, în ciuda scandalului provocat de separarea a peste 2.400 de minori de părinţii lor fără documente.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, el a invocat spectrul crizei migratorii în Europa, neezitând să se exprime împotriva cancelarului german Angela Merkel în criza politică ce ameninţă coaliţia acesteia.

În acest sens, Benjamin Griveaux a făcut apel la “apărarea solidarităţii europene împotriva populismelor”, în contextul în care Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron se întâlnesc marţi la Berlin în încercarea a a afişa o poziţie unită cu 10 zile înainte de un summit al UE.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă