16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalGermania: Datoria a scăzut sub plafonul UE cu un an mai devreme

Germania: Datoria a scăzut sub plafonul UE cu un an mai devreme

Toate statele membre ale zonei euro s-au angajat să-şi limiteze datoria publică la maxim 60% din PIB. Dar Germania, cea mai mare economie din UE, a încălcat această reglementare în fiecare an din 2003, aşa cum au făcut multe ţări membre.

Scholz a anunţat luni că datoria publică a scăzut sub plafonul de 60% din PIB în 2018, cu un an mai devreme decât era planificat iniţial.

Astfel, autorităţile de la Berlin au posibilitatea de a acţiona la orice criză fără să ceară ajutor extern, a explicat ministrul german de Finanţe.

Realizarea fiscală anunţată de Scholz va ajuta coaliţia aflată la guvernare să-şi îndeplinească promisiunile de majorare a investiţiilor publice şi a impozitelor pentru cei bogaţi.

Creşterea economică face ca Executivul de la Berlin să înregistreze excedent bugetar, care-i permite să majoreze cheltuielile publice fără a face noi împrumuturi.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă