12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalÎn cel mai negru scenariu, Marea Britanie ar ajunge la 80% din...

În cel mai negru scenariu, Marea Britanie ar ajunge la 80% din populație contagiată cu Coronavirus

Potrivit documentului citat, guvernul de la Londra se pregăteşte pentru o gamă largă de scenarii, printre care şi cel mai grav.

”Pentru Regatul Unit, acest scenariu ar implica infectarea a până la 80% din populaţie; totuşi, nu toţi dintre aceşti oameni se vor confrunta cu simptome, iar marea majoritate a cazurilor vor fi afecţiuni uşoare”, relevă raportul.

Conform celui mai pesimist scenariu, ”între 2% şi 3% dintre cei infectaţi ar fi cazuri fatale”.

Populaţia Regatului Unit este de aproximativ 66,4 milioane de persoane.

”Guvernul ia toate măsurile de precauţie necesare pentru a proteja publicul, inclusiv implicarea partenerilor cheie din domeniu pentru a discuta despre planul lor de pregătire”, se menţionează în document.

”Covid-19 este un virus necunoscut până acum, ceea ce înseamnă că populaţia mondială are o imunitate mică spre imunitate zero la infecţie. În prezent nu există nicio contramăsură clinică disponibilă pentru a trata Covid-19 şi un vaccin este improbabil pentru multe luni de acum încolo”, adaugă raportul NSCT.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă