16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Şapte persoane rănite în urma cutremurului din Bali

Indonezia: Şapte persoane rănite în urma cutremurului din Bali

‘Toate persoanele rănite sunt locuitori din Bali’, a declarat şeful secţiei operaţionale de gestionare a situaţiilor de urgenţă, I Made Rentin, adăugând că nu au existat răniţi în rândul turiştilor străini.

‘Turiştii s-au grăbit să iasă din hoteluri în timpul seismului, oamenii au ieşit din clădiri’, a mai spus Made, care a precizat că seismul nu a condus la evacuări.

Oficialul a afirmat că 44 de clădiri, între care temple, un hotel, şcoli, case, spitale şi un magazin au suferit pagube în urma cutremurului.

Cursele pe aeroportul internaţional din Bali nu a fost afectate şi toate activităţile au revenit la normal, a spus el.

Seismul nu a declanşat o alertă de tsunami, însă a fost resimţit pe insulele învecinate Lombok şi Java, a indicat Agenţia de meteorologie şi geofizică din Indonezia.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice – indo-pacifică, australiană şi euroasiatică – într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă