17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalIntrarea în Malta este permisă doar pe baza unui test molecular negativ

Intrarea în Malta este permisă doar pe baza unui test molecular negativ

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Republica Malta a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul țării a cetățenilor care vin din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România.

„Potrivit informaţiilor comunicate public de autorităţile malteze, începând cu data de 13 decembrie, persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Instituția recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autorităţile malteze nu au precizat informaţii suplimentare.

Persoana care nu are un astfel de rezultat are obligația de a efectua testul tip PCR la intrarea în Republica Malta sau intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către aceasta a cheltuielilor testării sau carantinării.

Persoanele care dețin un document de identitate emis de autoritățile malteze și cele care au rezidența pe teritoriul statului Malta pot intra în țară fără a avea test negativ pentru Covid-19.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă