18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalIntrarea în Malta este permisă doar pe baza unui test molecular negativ

Intrarea în Malta este permisă doar pe baza unui test molecular negativ

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Republica Malta a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul țării a cetățenilor care vin din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România.

„Potrivit informaţiilor comunicate public de autorităţile malteze, începând cu data de 13 decembrie, persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Instituția recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autorităţile malteze nu au precizat informaţii suplimentare.

Persoana care nu are un astfel de rezultat are obligația de a efectua testul tip PCR la intrarea în Republica Malta sau intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către aceasta a cheltuielilor testării sau carantinării.

Persoanele care dețin un document de identitate emis de autoritățile malteze și cele care au rezidența pe teritoriul statului Malta pot intra în țară fără a avea test negativ pentru Covid-19.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă