16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalIranul mulțumește Arabiei Saudite pentru eliberarea unui petrolier

Iranul mulțumește Arabiei Saudite pentru eliberarea unui petrolier

“Iranul apreciază eforturile autorităţilor din Arabia Saudită, Elveţia şi Oman pentru a asigura revenirea în siguranţă a petrolierului iranian Happiness 1”, a spus Abbas Mousavi.

Mass-media iraniană au anunţat la începutul lunii iulie că Arabia Saudită – rivalul regional al Iranului – nu permite navei să plece din postul Jeddah din cauza unui litigiu privind plata costurilor de reparaţii.

Teheranul a anunţat duminică “eliberarea” în ajun de către Arabia Saudită a unui petrolier iranian reţinut în aprilie din cauza unei probleme tehnice, notează AFP.

Vasul Happiness 1 “a fost eliberat în urma negocierilor şi se îndreaptă către Golful Persic”, a afirmat ministrul iranian al transporturilor, Mohammad Eslami, citat de agenţia oficială de presă Irna.

Agenţia oficială a Ministerul iranian al Petrolului a explicat că petrolierul iranian a fost constrâns să oprească pentru reparaţii în portul Jeddah din vestul Arabiei Saudite după o “pană de motor” în Marea Roşie.

Iranul şi Arabia Saudită, state vecine separate de apele Golfului, sunt angajate într-un război pentru influenţa regională şi au rupt relaţiile diplomatice în urmă cu peste trei ani.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă