12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalIranul respectă încă termenii acordului nuclear semnat în 2015

Iranul respectă încă termenii acordului nuclear semnat în 2015

“În prezent, din punct de vedere tehnic ei respectă” termenii JCPOA (Planul de Acţiune Comun Cuprinzător), a explicat Gina Haspel în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului SUA.

Cu toate acestea, ”conform celor mai recente informaţii, iranienii intenţionează să ia măsuri pentru a se distanţa de JCPOA”, a adăugat ea.

“Am constatat că au avut discuţii între ei pentru că nu au reuşit să profite suficient de mult din punct de vedere economic de pe urma acordului aşa cum au sperat”, a menţionat directoarea CIA.

Preşedintele Donald Trump a restabilit sancţiunile împotriva Teheranului şi s-a retras din acord în mai 2018, sperând să reducă astfel influenţa regimului islamic în regiune.

Acordul nuclear semnat la Viena, la 14 iulie 2015, după 12 ani de criză şi 21 de luni de negocieri intense, între Iran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie) plus Germania, prevede limitarea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Cele mai citite

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă