15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalIsraelul a lovit aproape toată infrastructura Iranului din Siria

Israelul a lovit aproape toată infrastructura Iranului din Siria

Armata israeliană a comunicat că a atacat zeci de ţinte printre care şi un depozit de armament, facilităţi logistice şi centre ale serviciilor secrete folosite de forţele iraniene.

Avigdor Lieberman, ministrul Apărării din Israel, a declarat într-o conferinţă de presă: „Am lovit aproape întreaga infrastructură iraniană din Siria. Trebuie să îşi aducă aminte că dacă va ploua la noi, va fi furtună la ei. Sper că am încheiat acest episod şi toată lumea a înţeles”.

„Nu dorim o escaladare, dar nu vom permite nimănui să ne atace sau să îşi construiască o infrastructură pe care să o folosească pentru a ne ataca în viitor”, a adăugat Lieberman.

Israelul a comunicat anterior că Iranul a lansat 20 de rachete către poziţii ale armatei israeliene din Înălţimile Golan, în apropierea graniţei cu Siria.

Este pentru prima dată când Iranul atacă direct forţele israeliene.

Multe dintre rachetele iranienie au fost interceptate de forţele israeliene, conform unui purtător de cuvânt al Forţelor Armatei Israeliene, locotenentul-colonel Conricus.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă