18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia a descoperit o nouă tulpină a coronavirus

Japonia a descoperit o nouă tulpină a coronavirus

Noua tulpină, parţial similară cu cele raportate de Marea Britanie şi Africa de Sud, a fost detectată la patru persoane infectate, venite din Brazilia.

Institutul Naţional japonez pentru Boli Infecţioase a precizat că nu există în prezent dovezi că noua tulpină ar avea o transmisibilitate mare, însă cercetează pentru a vedea dacă poate cauza simptome severe şi dacă este rezistentă la vaccinuri.

Dintre cei patru infectaţi, un bărbat care are în jur de 40 de ani nu a prezentat niciun simptom la sosirea în Japonia, dar apoi a avut probleme respiratorii şi a fost spitalizat. O femeie de aproximativ 30 de ani a avut simptome cum ar fi durerea de cap. Un băiat din grupa de vârstă 10-19 ani are febră, iar o fată din aceeaşi grupă de vârstă este asimptomatică.

Cele patru persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 în zona de carantină, la aeroport. Noua tulpină mutant a fost detectată după o analiză în detaliu a Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase.

Tulpina Covid-19 descoperită în Marea Britanie a fost detectată şi în Japonia la trei persoane care au fost în contact cu un bărbat infectat. 

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă