16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalJaponia a descoperit o nouă tulpină a coronavirus

Japonia a descoperit o nouă tulpină a coronavirus

Noua tulpină, parţial similară cu cele raportate de Marea Britanie şi Africa de Sud, a fost detectată la patru persoane infectate, venite din Brazilia.

Institutul Naţional japonez pentru Boli Infecţioase a precizat că nu există în prezent dovezi că noua tulpină ar avea o transmisibilitate mare, însă cercetează pentru a vedea dacă poate cauza simptome severe şi dacă este rezistentă la vaccinuri.

Dintre cei patru infectaţi, un bărbat care are în jur de 40 de ani nu a prezentat niciun simptom la sosirea în Japonia, dar apoi a avut probleme respiratorii şi a fost spitalizat. O femeie de aproximativ 30 de ani a avut simptome cum ar fi durerea de cap. Un băiat din grupa de vârstă 10-19 ani are febră, iar o fată din aceeaşi grupă de vârstă este asimptomatică.

Cele patru persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 în zona de carantină, la aeroport. Noua tulpină mutant a fost detectată după o analiză în detaliu a Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase.

Tulpina Covid-19 descoperită în Marea Britanie a fost detectată şi în Japonia la trei persoane care au fost în contact cu un bărbat infectat. 

Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă