13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalMacron pledează pentru o ''suveranitate reinventată'' a Europei

Macron pledează pentru o ”suveranitate reinventată” a Europei

”Vreau să aparţin unei generaţii care a decis să-şi apere ferm democraţia (…) Nu voi ceda niciunei fascinaţii pentru regimurile autoritare”, a spus Macron în discursul său. ”Nu vreau să fac parte dintr-o generaţie de somnambuli”, a adăugat el.

El le-a cerut europenilor să-şi apere modelul de democraţie liberală în faţa regimurilor autocrate în creştere în întreaga lume şi a ”democraţiilor iliberale” din interiorul Uniunii Europene, menţionează Reuters.

”În faţa autoritarismului, răspunsul nu este democraţia autoritară, ci autoritatea democraţiei”, a declarat Macron în faţa Parlamentului European, o referire voalată la guvernele din Polonia şi Ungaria.

Emmanuel Macron a propus de asemenea ”crearea unui program european” pentru a finanţa colectivităţile locale care primesc refugiaţi pentru a depăşi dezbaterea aprinsă privind cotele de alocare în cadrul UE .

”Propun să se creeze un program european care să sprijine financiar şi direct autorităţile locale care primesc şi integrează refugiaţi”, a declarat Macron în discursul rostit în faţa Parlamentului European.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marţi angajamentul preşedintelui francez faţă de Uniunea Europeană. ”Doresc să-mi exprim emoţia şi prietenia, când îl aud pe preşedintele francez adresându-se în acest mod. Adevărata Franţă s-a întors”, a declarat Juncker în Parlamentul European, după discursul rostit de Macron.

Cele mai citite

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă