14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalMaduro ''optimist'' după reluarea negocierilor cu opoziţia

Maduro ”optimist” după reluarea negocierilor cu opoziţia

“Sunt foarte optimist (…) Luni, au avut o reuniune de cinci ore şi mi se pare că, pas cu pas, cu o răbdare strategică, deschidem calea păcii”, a afirmat Nicolas Maduro într-o declaraţie la postul naţional de televiziune VTV.

Nicolas Maduro a subliniat că a primit un raport “promiţător” de la principalul său negociator, ministrul comunicaţiilor Jorge Rodriguez.

Preşedintele venezuelean a adăugat că a fost discutat un program în şase puncte cu o “viziune de ansamblu a ţării”, fără să ofere mai multe detalii în această privinţă.

“Dacă lucrăm cu bunăvoinţă şi nu există intervenţionism gringo (din partea SUA), sunt sigur că vor fi încheiate acorduri”, a adăugat Nicolas Maduro.

Delegaţiile guvernului venezuelean şi opoziţiei au ajuns luni în Barbados, insulă din Caraibe, pentru reluarea negocierilor, sub auspiciile Norvegiei.

Este a treia rundă de dialog între delegaţi ai opoziţiei şi guvernului, cu începere din mai.

Două runde de negocieri au avut loc la Oslo fără vreun rezultat notabil. În runda a doua, reprezentanţii au purtat pentru prima dată discuţii directe.

Cele mai citite

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...
Ultima oră
Pe aceeași temă