19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalMarea Birtanie ar putea menține legislație UE încă 21 de luni

Marea Birtanie ar putea menține legislație UE încă 21 de luni

Legea Comunităţilor Europene din 1972 nu va fi abrogată pe teritoriul britanic până la sfârşitul lui 2020.

Dominic Raab, ministrul pentru Brexit, a declarat că această decizie este necesară „pentru a ne asigura că totul merge cum trebuie … în concordanţă cu înţelegerea pe care am făcut-o cu UE”.

 
Decizia va stârni, cel mai probabil, furia parlamentarilor pro-Brexit, care primiseră promisiuni că legea va ieşi din vigoare în martie 2019.

De asemenea, există posibilitatea ca decizia să fie contestată legal, deoarece Marea Britanie nu va mai avea europarlamentari sau comisari europeni, dar va continua să respecte legile de la Bruxelles.

În plus, May a anunţat că ea va conduce negocierile cu Uniunea Europeană.

„Eu voi conduce negocierile cu Uniunea Europeană iar Secretarul de Stat pentru Ieşirea din Uniunea Europeană îmi va ţine locul. Departamentul pentru Brexit va fi responsabil doar pentru pregătirile interne”, a afirmat ea.

Întrebat dacă cetăţenii UE care locuiesc în Regatul Unit vor putea să rămână dacă nu va exista niciun acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, Raab a afirmat că „nu vor fi înlăturate drepturile cetăţenilor UE din această ţară”.

Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă