12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalMatteo Salvini: Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor

Matteo Salvini: Vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor

În cadrul discuțiilor, cei doi au abordat mai multe teme, între care comunitatea românească din Italia, cota unică și susținerea pe care guvernul de la Roma o acordă Bucureștiului.

Despre comunitatea română, Salvini a avut numai cuvinte de laudă. „Comunitatea română din Italia este de peste un milion de persoane și este evident că greșelile celor puțini nu trebuie să se rasfrângă asupra celorlalți și mulțumesc autorităților române, și serviciilor de securitate care și-au adus contributia la prinderea celor care comit infracțiuni. Mulțumesc pentru siguranța garantată miiilor de cetățeni și întreprinzători italieni”, a spus el, citat de Gazeta Românească.

Vicepremierul italian a lăudat sistemul de taxare românesc: „Voi aveți un sistem economic simplificat bazat pe cota unica (flat tax), cel e care și noi vrem să îl introducem în Italia”.

În final, Matteo Salvini a spus că Italia susține suveranitatea României: „Și noi, ca și voi, avem un raport complicat cu instituțiile europene în această perioadă.

Am asigurat-o pe colega mea, în numele guvernului italian, că noi vom susține întotdeauna dreptul suveran al popoarelor de a propune și aproba în Parlament propriile legi, fără ca de la Bruxelles să poată sosi veto-uri sau amenințări”.

Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...
Ultima oră
Pe aceeași temă