12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalModerna a primit fonduri suplimentare de 472 de milioane de dolari

Moderna a primit fonduri suplimentare de 472 de milioane de dolari

Banii sunt necesari pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19, transmite Reuters, via News.ro.

Moderna a arătat că fondurile vor susţine studiul său clinic de fază a treia pentru vaccinul candidat împotriva noului coronavirus.

În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioan de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.

”Încurajaţi de datele din studiul de faza I, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidenii”, a declarat directorul general Stéphane Bancel într-un comunicat.

Finanţarea totală oferită de BARDA pentru vaccinul experimental al Moderna împotriva noului coronavirus, primul din SUA care va fi testat pe oameni, se ridică la circa 955 de milioane de dolari.

Vaccinul utilizează mesager ARN (mRNA) pentru a fi inoculat împotriva noului coronavirus.

Un studiu de fază a III-a, efectuat în colaborare cu Institutul pentru Boli Infecţioase şi Alergii, va începe pe 27 iulie şi va implica 30.000 de participanţi, potrivit companiei.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă