15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalNepal, măsuri drastice împotriva poluării. Autoritățile interzic autoturismele vechi de 20 de...

Nepal, măsuri drastice împotriva poluării. Autoritățile interzic autoturismele vechi de 20 de ani

Decizia guvernului, care survine după o campanie similară în capitala Kathmandu cu un an în urmă, va elimina de pe drumurile din această ţară circa 5.000 de vehicule vechi, inclusiv autobuze, camioane şi microbuze.

“După jumătatea lunii martie, vehiculele mai vechi de 20 de ani nu vor mai putea circula pe şosele”, a declarat Birendra Bahadur Swar, purtător de cuvânt la departamentul de gestionare a transporturilor – exceptate de la această regulă fiind doar taxiurile.

“Sperăm că acest această măsură va contribui la reducerea poluării şi la decongestionarea traficului în toată ţara”, a adăugat acesta pentru DPA, citată de Agerpres.

Autorităţile au interzis, de asemenea, prezenţa autoturismelor în mai multe zone importante din Kathmandu pentru a reduce congestionarea traficului.

Măsurile survin în contextul în care Indicele Global al Performanţei de Mediu (EPI), dat publicităţii în luna ianuarie, plasa calitatea aerului din Nepal printre cele mai proaste din lume.

Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă