16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalO bacterie rară a provocat moartea a şase nou-născuţi în Africa de...

O bacterie rară a provocat moartea a şase nou-născuţi în Africa de Sud

Situat în zona de est a celui mai mare oraş din ţară, spitalul Thelle Mogoerane din districtul Vosloorus se confruntă începând cu luna iulie cu o serie de cazuri de infecţii cu această bacterie rezistentă la tratamentul cu antibioticele uzuale, a precizat duminică ministrul sud-african al Sănătăţii, Aaron Motsoaledi.

“Nu mai putem primi nou-născuţi aici”, a precizat Motsoaledi pentru presă.

Prezentă în mod natural în anumite organe, bacteria Klebsiella pneumoniae poate deveni periculoasă în momentul în care sistemul imunitar al pacientului este slăbit provocând infecţii potenţial fatale.

Persoanele afectate au fost transferate la alte instituţii spitaliceşti din regiune.

În momentul conferinţei de presă, ministrul Sănătăţii a susţinut că infecţia are drept cauză suprapopularea spitalelor din regiune, fapt care nu ar permite aplicarea măsurilor uzuale de prevenţie în cazul infecţiilor.

În provincia Gauteng (nord), unde se află Johannesburg şi capitala statului, Pretoria, maternităţile şi alte departamente de neonatologie afişează o rată de ocupare de 132%.

Parţial, această suprapopulare este cauzată de prezenţa în provincie a unui număr mare de străini veniţi din ţările învecinate, printre care şi Zimbabwe, pentru a apela la serviciile medicale din Africa de Sud.

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă