13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalO femeie cu cetăţenie rusă a fost inculpată pentru spionaj în Statele...

O femeie cu cetăţenie rusă a fost inculpată pentru spionaj în Statele Unite

O cetăţeană rusă în vârstă de 29 de ani, Maria Butina, care locuieşte la Washington, a fost arestată şi inculpată pentru conspiraţie în vederea infiltrării unor organizaţii politice americane în beneficiul Guvernului rus, a anunţat luni Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP.

Rusoaica a dezvoltat legături strânse cu membri ai Partidului Republican şi a devenit o susţinătoare a dreptului la portul de arme, potrivit presei din SUA.

Acuzaţiile nu au legătură cu ancheta procurorului special Robert Mueller privind presupusele ingerinţe ale Moscovei în scrutinul prezidenţial american din anul 2016.

Butina este acuzată că opera sub îndrumarea unui oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei ruse cu care comunica printr-o serie de mijloace, inclusiv prin intermediul Twitter.

  
Robert Driscoll, avocatul inculpatei, a declarat că Butina “nu este o agentă” şi nu există “niciun indiciu că Butina încearca să influenţeze sau să submineze vreo politică sau lege specifică din Statele Unite”.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă