11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalONU sancţionează nave şi întreprinderi nord-coreene pentru violarea embargoului

ONU sancţionează nave şi întreprinderi nord-coreene pentru violarea embargoului

Comitetul de sancţiuni al Consiliului de Securitate a acţionat la cererea Statelor Unite şi a luat măsuri împotriva a 21 de companii maritime – din care cinci cu baza în China – şi a 15 nave nord-coreene, 12 nave străine și a unui om de afaceri taiwanez.

Mişcarea creşte presiunea asupra Phenianului, în timp ce preşedintele ţării, Kim Jong-un, se pregăteşte pentru întâlniri cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, pe 27 aprilie,  şi cu președintele american în luna mai.

Trump a acceptat o întâlnire cu Kim, dar a anunţat că „sancţiunile şi presiunile maximale vor fi menţinute”.

Cele 12 nave străine sunt supuse unei interdicţii portuare internaționale şi vor fi radiate, în timp ce celor 15 nave nord-coreene le sunt înghețate bunurile, 13 dintre acestea având şi interdicţii de acostare în porturi.

Omul de afaceri taiwanez Tsang Yung Yuan este acuzat de coordonare a „exporturilor de cărbune nord-coreean împreună cu un broker nord-coreean care operează dintr-o terţă ţară şi de alte activităţi de evaziune”.

Bunurile acestuia au fost sechestrate și are interdicție de călătorie. Activele celor 21 de companii maritime, care au sedii în Insulele Marshall, Singapore, Panama şi Samoa, vor fi puse sub sechestru.

În februarie, Washingtonul a cerut sancţiuni pentru 33 de nave, 27 de companii maritime şi pentru omul de afaceri taiwanez. China a amânat să răspundă cererii, fără să ofere motive.

Din 2006, Consiliul de Securitate a interzis exporturile nord-coreene de cărbune, fier, plumb, textile şi de fructe de mare, ca şi importurile de petrol şi de produse petroliere rafinate.

De această dată, este un set foarte larg de sancţiuni ca urmare a violării embargoului economic ce loveşte Coreea de Nord.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă