13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalPolonia: Guvernul vrea să reducă impozitul pe venit la 17%

Polonia: Guvernul vrea să reducă impozitul pe venit la 17%

Măsura urmează să intre în vigoare cu puţin timp înaintea scrutinului, a cărui dată încă nu a fost stabilită exact de şeful statului, dar va fi între 13 octombrie şi 10 noiembrie.

De schimbarea prevăzută, care mai trebuie să primească şi avizul parlamentului, pot beneficia circa 25 de milioane de polonezi şi aplicarea ei va costa anual 9,6 miliarde de zloţi (2,6 miliarde de dolari) din banii publici.

Scăderea anunţată constituie una din promisiunile electorale ale premierului Mateusz Morawiecki, se aminteşte în comunicat.

Ea face parte dintr-un pachet de stimulente fiscale în valoare de circa 40 de miliarde de zloţi ce cuprinde şi a 13-a pensie, extinderea programului de alocaţii pentru copii şi scutirea de impozit pe venit a tinerilor de până în 26 de ani.

Potrivit ultimelor sondaje, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), naţionalist conservator, aflat la guvernare în Polonia urmează să câştige un nou mandat la alegerile din toamnă, având un avans confortabil faţă de formaţiunile de opoziţie.

Cele mai citite

Incident sângeros la o școală din Wisconsin, SUA! Polițiștii au împușcat mortal un elev

Polițiștii americani au împușcat mortal un elev care ar fi avut o armă. Incidentul a avut loc în fața unei școli din Wisconsin. Autoritățile...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă