15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalPreședintele din Filipine acuză UE că împiedică vânzarea de vaccin anti -...

Președintele din Filipine acuză UE că împiedică vânzarea de vaccin anti – Covid către țara lui

Președintele Republicii Filipine, Rodrigo Duterte, acuză UE că împiedică vânzarea de vaccin anti – Covid către țara lui, pentru a rămâne mai multe doze disponibile pentru Uniunea Europeană.

Liderul din Filipine a fost întrebat de ce țara lui are întârzieri în campania de vaccinare. Drept răspuns, Rodrigo Duterte a susținut că UE blochează vânzarea de vaccin către Filipine, cu scopul de a putea vaccina, cu prioritate, cetățeni din Uniunea Europeană.

Deși Filipine are bani pentru a cumpăra vaccin, “nu suntem la fel de puternici ca UE”, a susținut Rodrigo Duterte.

Vaccinul pe care l-ar aștepta liderul din Filipine este cel european, produs de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunţase, cu o zi înainte, că Republica Filipine va primi 44 de milioane de doze de vaccin anti – Covid prin intermediul programului COVAX.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de Joe Biden

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Casa Albă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Şeful statului român efectuează o vizită de...
Ultima oră
Pe aceeași temă