19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalPutin îi sare în ajuror lui Trump

Putin îi sare în ajuror lui Trump

”Eu nu văd nimic compromiţător în conversaţia dintre Trump şi Zelenski”, a declarat Vladimir Putin, referindu-se la acest apel telefonic din cauza căruia preşedintele republican este anchetat în vederea destituirii, potrivit Afp.

Donald Trump a cerut doar ”o anchetă cu privire la o posibilă schemă de corupţie a unui fost membru al administraţiei prezidenţiale. Orice şef de stat ar fi făcut la fel”, a adăugat liderul de la Kremlin, care s-a exprimat la un forum pe tema energiei.

Democraţii americani au lansat în urmă cu opt zile o anchetă în vederea destiturii celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

Ei îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean, într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, să anchete cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

Însăm în ochii lui Vladimir Putin, adversarii săi politici ”folosesc orice pretext pentru a-l ataca pe preşedintele Trump. Iar azi este Ucraina”.

”Acest lucru confirmă încă o dată că noi nu aveam nicio legătură. Ei căutau doar un pretext”, a continuat Putin, referindu-se la acuzaţi de amestec rus în alegerile americane din 2016.

Întrebat dacă Rusia intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din 2020 în Statele Unite, Putin a răspuns ironic.

”Am să vă încredinţez un secret: da! O vom face fără îndoială. Dar nu spuneţi nimănui”, a declarat preşedintele rus în aplauzele sălii.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă