10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalPutin numeşte "pălăvrăgeală" criticile G7 la adresa Rusiei

Putin numeşte “pălăvrăgeală” criticile G7 la adresa Rusiei

Vorbind la o conferinţă de presă în China, în urma unui summit regional de duminică, Putin a refuzat să comenteze cu privire la comunicatul final al G7, dar a numit criticile la adresa Rusiei ca fiind “nefondate” şi “pălăvrăgeală nefondată”, care “nu a dus nicăieri”.

Comentariile lui Putin vin după ce Trump a făcut apel vineri la ceilalţi lideri ai G7 să reintegreze în “club” Rusia, exclusă în 2014 din cauza anexării peninsulei Crimeea. Pre;edintele Vladimir Putin a spu că Rusia “nu a plecat niciodată” şi că “ceilalţi lideri mondiali au refuzat să vină către Rusia” în trecut.

“Trebuie să ne oprim din vorbit şi să nu ne mai imaginăm lucruri” a adăugat liderul rus.

Putin a precizat că un summit între el şi Trump ar fi binevenit şi că este, de asemenea, îngrijorat de posibilitatea unei noi curse a înarmării.

“Miniştrii noştri de externe ar trebui să discute şi să colaboreze unul cu celălalt îndeaproape”, a afirmat Putin, adăugând că “bineînţeles că întâlnirile faţă în faţă sunt necesare”.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă