16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalRusia susține că nu a avut un rol în blocarea GPS uni...

Rusia susține că nu a avut un rol în blocarea GPS uni aeroport Israelian

De la începutul lunii iunie, semnalele GPS de la aeroport au fost nesigure pentru piloții și avioanele care utilizează locația.

Lipsa datelor de navigație au avut un “impact semnificativ” asupra operațiunilor aeroportuare, a afirmat autoritatea aeroportuară din Israel.

Ambasadorul Rusiei în Israel a declarat că acuzația a fost “o știre falsă” și că nu putea fi “luată în serios”.

Semnalele GPS perturbate nu au cauzat accidente sau incidente de siguranță, a declarat Autoritatea Aeroporturilor. Acesta a adăugat că piloții ar putea folosi sistemul alternativ de aterizare a aeronavelor atunci când se apropie și se pregatesc să aterizeaze pe aeroport.

“Este o metodă sigură și profesională care este folosită în fiecare zi în aeroporturile din întreaga lume”, a spus acesta.

Asociația Piloților aerieni israelieni a declarat că problemele legate de GPS au fost un atac de “spoofing” care produce date incorecte despre locația navei. Acest lucru poate însemna recepționarea avioanelor care uneori raportează locația lor la o distanță de mile de la locul unde se află de fapt.

Monitorizarea BBC a declarat că radio-ul israelian IDF a citat surse “de rang înalt”, dând vina Rusiei pentru continuarea perturbării.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă