16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalSesiunea Parlamentului European de la Strasbourg a fost anulată

Sesiunea Parlamentului European de la Strasbourg a fost anulată

Sesiunea din 14-17 septembrie ar fi trebuit să fie prima din metropola alsaciană de la izbucnirea epidemiei de COVID-19 în Europa şi introducerea măsurilor de izolare în întreaga Uniune Europeană, începând din martie.

Preşedintele PE, David Sassoli, a explicat într-un comunicat că ‘decizia adoptată ieri de autorităţile franceze de a clasifica întregul departament Bas-Rhin în zona roşie ne obligă să reconsiderăm deplasarea la Strasbourg”.

Conform tratatelor europene, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde se ţin anual 12 sesiuni plenare de câte trei zile. În restul timpului, europarlamentarii lucrează la Bruxelles.

Susţinătorii unui sediu unic la Bruxelles acuză frecvent costurile financiare şi ecologice ale deplasărilor a circa 2500 de persoane din aparatul Parlamentului European şi utilizarea complexului uriaş de la Strasbourg doar patru zile pe lună.

De la începutul epidemiei, sesiunile Parlamentului European au avut loc în general prin videoconferinţă, cu prezenţă redusă a europarlamentarilor şi echipelor acestora. Ultima sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg a fost cea din 10-13 februarie.

În sesiunea din septembrie este aşteptat discursul în plen al preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre starea Uniunii.

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă