22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalSiria: 11 civili ucişi într-o explozie la Idlib

Siria: 11 civili ucişi într-o explozie la Idlib

Cel puţin 11 civili au fost ucişi luni într-o explozie cu origine necunoscută la Idlib, un oraş din nord-vestul Siriei aflat sub controlul jihadiştilor, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Detonaţia violentă a făcut, de asemenea, 80 de răniţi, iar bilanţul morţilor riscă să se înrăutăţească, pentru că mai multe victime sunt în stare gravă ori sub dărâmături, potrivit OSDO.

Cauzele exploziei nu au fost stabilite deocamdată.

Un corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului a văzut un imobil distrus şi câteva foarte avariate, în timp ce echipele de prim-ajutor acţionau la lumina lanternelor pentru a încerca să găsească supravieţuitori.

Oraşul Idlib este controlat de grupul Hayat Tahrir al-Sham, dominat de fosta ramură siriană a organizaţiei Al-Qaida. Provincia cu acelaşi nume este ultima care scapă aproape integral regimului de la Damasc.

Numeroşi rebeli şi familiile lor evacuaţi recent din oraşul Douma, enclavă insurgentă Ghouta Orientală situată la porţie Damascului, au plecat spre această provincie.

Declanşat în 2011 cu represiunea de către regim a manifestaţiilor paşnice, conflictul din Siria a făcut peste 350.00 de morţi şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi.

Cele mai citite

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă