17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA a găsit soluția la conflictul israeliano-palestinian: două state

SUA a găsit soluția la conflictul israeliano-palestinian: două state

“A fost minunat că am discutat cu Gabi Ashkenazi despre parteneriatul nostru, despre provocări regionale şi despre eforturile Israelului de combatere a pandemiei Covid-19. Statele Unite menţin neclintit angajamentul în favoarea securităţii Israelului”, a declarat Antony Blinken, prin Twitter.

Departamentul de Stat a comunicat că Antony Blinken a pledat pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian prin proiectul coexistenţei a două state.

Antony Blinken “a evidenţiat convingerea Administraţiei Biden că soluţia a două state este cea mai bună modalitate de asigurare a viitorului Israelului ca stat evreu şi democratic, coexistând în pace alături de un stat palestinian viabil şi democratic”, a transmis Departamentul de Stat de la Washington, conform cotidianului Israel Hayom.

SUA dezaprobă acțiunile incorecte la adresa Israelului 

Antony Blinken a reiterat “angajamentul continuu al Statelor Unite în contracararea acţiunilor incorecte, unilaterale împotriva Israelului pe plan internaţional”, a precizat Departamentul de Stat.

“A fost bine că am vorbit cu colegul meu seara trecută. Am avut o discuţie importantă despre modalităţile de abordare a provocărilor regionale. Sunt la fel de încrezător ca întotdeauna că alianţa noastră este elementul central al securităţii regionale şi stabilităţii”, a afirmat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

“I-am mulţumit secretarului de Stat Blinken pentru opoziţia puternică exercitată de SUA faţă de acţiunile unilaterale împotriva Israelului la nivel internaţional. Am discutat despre combaterea Covid-19 şi, în acest context, i-am prezentat secretarului de Stat coordonarea între Israel şi palestinieni”, a subliniat Gabi Ashkenazi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...

Boloş: Guvernul a adoptat o OUG cu măsuri de digitalizare. Una se referă la e-Case de marcat

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu măsuri de digitalizare, iar prima se referă la e-Case...

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă