19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalTexas: 10 morți după prăbușirea unui avion

Texas: 10 morți după prăbușirea unui avion

Un mic avion s-a prăbușit într-un hangar de la un aeroport din Dallas, Texas, omorând toate cele 10 persoane aflate la bord.

“Examinatorul medical din Dallas County a confirmat că nu există supraviețuitori”, a declarat purtătorul de cuvânt al orașului Addison agenției de știri AFP duminică.

Avionul cu două motoare zbura din Addison, o suburbie din Dallas, spre St Petersburg, Florida și purta doi piloți și opt pasageri, a declarat Bruce Landsberg, vicepreședinte al Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB).

Identitățile celor uciși nu au încă eliberate.

Anchetatorul NTSB, Jennifer Rodi, a declarat că avionul – cumpărat recent – a lovit un hangar privat din aeroport.

Avionul tocmai se ridicase de pe pista din capătul sudic al aeroportului, când a virat-o spre stânga, și-a lăsat aripa stângă și a intrat în hangar, a informat Dallas Morning News, citând purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Addison, Edward Martelle.

David Snell, care aștepta un alt zbor de la aeroport, a declarat pentru postul local de știri KDFW TV că a văzut avionul decolat.

“Părea că puterea motoarelor a fost redusă, nu știam dacă era intenționat sau nu, dar atunci, când avionul a început să se îndrepte spre stânga îți puteai dădea seama că avionul nu poate urca”.

O coloană masivă de fum negru se ridica dintr-o clădire din aeroport după accident, in timp ce pompierii dirijau jeturi de apă spre foc.

Întrebat dacă comportamentul avionului indică un eșec de motor, Landsberg a spus: “Nu putem confirma că a existat un eșec al motorului în acest moment”.

“Există numeroase posibilități care ar putea di de vină”, a spus el.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă