18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalTheresa May, reacție în cazul spionului rus otrăvit: Guvernul va reacţiona dacă...

Theresa May, reacție în cazul spionului rus otrăvit: Guvernul va reacţiona dacă este necesar

“Guvernul va reacţiona dacă este necesar. O vom face corect, la momentul potrivit, şi pe baza celor mai bune dovezi”, a declarat şefa guvernului britanic, Theresa May, pe canalul ITV.

Întrebată dacă are în vedere expulzarea ambasadorului statului în cauză, May a răspuns: “Vom face ceea ce este potrivit, ce este corect, dacă se dovedeşte că a fost susţinut de un stat”.

Ea avertizase anterior că guvernul său ar putea lua în considerare un eventual boicot diplomatic al viitoarei Cupe Mondiale la fotbal din Rusia, ţară semnalată de ministrul britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson.

Fostul spion Serghei Skripal, 66 de ani, şi fiica sa, Iulia, 33 de ani, “vizaţi în mod specific” prin administrarea unui agent iritant, potrivit poliţiei, rămâneau joi “inconştienţi şi într-o stare critică, dar stabilă”, a declarat ministrul britanic de Interne, Amber Rudd.

Poliţistul spitalizat după ce le-a venit celor doi în ajutor “merge bine”, “poate sta” şi “vorbi”, a declarat Kier Pritchard, şeful poliţiei comitatului Wiltshire, dar “el este foarte îngrijorat, foarte preocupat”.

În total, “21 de persoane au primit îngrijiri”, printre care şi Skripal şi fiica sa, a indicat Pritchard, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă