15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalTragedie în peştera inundată din Thailanda: Un salvator a murit

Tragedie în peştera inundată din Thailanda: Un salvator a murit

Subofiţerul Saman Gunan, 38 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa în drumul său din complexul de peşteri Tham Luang, după ce a livrat provizii copiilor prinşi în subteran de mai bine de 13 zile. 

“A trebuit să livreze oxigen, dar nu avea suficient de mult înapoi”, a spus un oficial, citează Mediafax.

El a fost scos de prietenul său, dar nu a putut fi salvat.

Scafandrul a părăsit marina thailandeză, dar s-a întors pentru a ajuta la operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi  a antrenorului lor de 25 de ani.

PO Gunan, care era sportiv şi practica ciclismul, a făcut parte dintr-o operaţiune de salvare masivă, care a început acum aproape două săptămâni după ce grupul a intrat în peştera Tham Luang.

Adjunctul guvernatorului Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck, a declarat reporterilor că PO Guna a murit în primele ore ale dimineţii de vineri.

Peste 1000 de oameni sunt implicaţi în operaţiunea majoră de salvare a tinerilor membri ai unei echipe de fotbal cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi a anternorului de 25 de ani, rămaşi captivi în peşteră în urma unor inundaţii majore. 

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă