25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalTrump va asista la un turneu de sumo în cursul vizitei în...

Trump va asista la un turneu de sumo în cursul vizitei în Japonia

“Vom merge probabil să asistăm la un turneu de sumo”, a declarat Donald Trump primindu-l pe prim-ministrul nipon, Shinzo Abe, în Biroul Oval. “Vom înmâna trofeul învingătorului”, a adăugat el, surâzător.

Întrebat despre negocierile comerciale în curs cu Japonia, Donald trump s-a arătat oarecum optimist. “Cred că ar putea merge foarte repede”, a afirmat el.

Sumo, ale cărui origini sunt vechi de peste 2.000 de ani şi conservă numeroase ritualuri religioase shinto, traversează o perioadă agitată.

Unul dintre cei mai mari campioni ai acestui sport, Harumafuji, a fost nevoit să pună capăt carierei sale după ce a agresat un adversar în cursul unei petreceri cu alcool. Scandalul, cu un ecou uriaş în Japonia, a redeschis cicatricile acestei lumi pline de constrângeri, zguduită deja în ultimii ani de acuzaţii de abuzuri fizice, pariuri ilegale şi legături cu crima organizată.

Pe de altă parte, Donald Trump a confirmat că va juca golf din nou, sâmbătă, la periferia Washingtonului, cu premierul Shinzo Abe. “Sunt nerăbdător să jucăm iarăşi împreună”, i-a răspuns vizitatorul.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...
Ultima oră
Pe aceeași temă