14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalTurcia va căuta alternative dacă va fi exclusă din programul F-35

Turcia va căuta alternative dacă va fi exclusă din programul F-35

“Avem nevoie de aparate de luptă. Dacă nu vom putea să achiziţionăm F-35, vom căuta alte soluţii”, a declarat ministrul turc al afacerilor externe Mevlut Cavusoglu, aflat în vizită oficială în capitala Estoniei şi citat de agenţia oficială turcă Anadolu.

Ankara a calificat drept “injustă” decizia SUA de a exclude Turcia din programul pentru F-35, după hotărârea ei de a achiziţiona sisteme ruseşti S-400.

O a doua livrare de sisteme antiaeriene ruseşti a început săptămâna aceasta, operaţiune ce va continua până la sfârşitul lui septembrie.

Turcia a comandat mai mult de o sută de aparate F-35, însă responsabilii americani consideră că livrarea de aparate F-35 este incompatibilă cu S-400 ruseşti, susceptibile să pună în pericol, cu capacităţile spionajului rus, protecţia de date tehnologice americane de vârf.

În timpul vizitei pe care a desfăşurat-o la Moscova cu ocazia unui Salon Aeronautic Internaţional, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări marţi că Ankara este dispună să-şi continue cooperarea cu Moscova în materie de apărare.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă