15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalUn autocar s-a răsturnat în Germania. 22 de persoane sunt rănite

Un autocar s-a răsturnat în Germania. 22 de persoane sunt rănite

Un autocar care se îndrepta spre Berlin de la Stockholm s-a răsturnat vineri dimineaţă pe o autostradă care leagă capitala germană de oraşul Rostock din nord-estul ţării, provocând rănirea a 22 de a persoane, relatează DPA.

Şaisprezece dintre răniţi au fost transportaţi la spitale din apropiere cu elicopterul sau cu ambulanţa, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei de la Rostock.

Autocarul a virat spre dreapta autostrăzii şi a ajuns într-un şanţ, unde s-a răsturnat pe o parte, iar motivul accidentului este încă necunoscut.

Unul dintre pasageri a rămas blocat în autocar şi a trebuit ca salvatorii să intervină cu echipament de descarcerare, a precizat poliţia.

Autocarul avea 63 de pasageri din 22 de ţări, în principal din Scandinavia, şi doi şoferi, a menţionat sursa citată. Unul dintre şoferi, care tocmai schimbaseră tura, este printre cei răniţi.

Şoferul aflat la volan la momentul accidentului a fost examinat de medici la faţa locului. El a fost întrebat de poliţie despre cauza accidentului. Un test de alcoolemie a arătat că el nu consumase băuturi alcoolice.

O purtătoare de cuvânt a companiei, Flixbus, a confirmat că autocarul îi aparţine. Autobuzul turistic plecase din capitala Suediei şi se îndrepta spre Berlin, după ce făcuse opriri în Copenhaga şi Rostock.

Autostrada A19 a fost închisă pentru circulaţie în direcţia capitalei Germaniei de la ora locală 06.30 (04.30 GMT), dar a fost redeschisă la începutul după-amiezii, a precizat poliţia.

Compania germană de inspecţie rutieră DEKRA efectuează investigaţii şi autocarul a fost ridicat de pe autostradă. Nicio altă maşină nu a fost implicată în accident.

Nu mai puţin de 60 de persoane de la mai multe brigăzi de pompieri şi patru elicoptere au fost implicate în operaţiunea de salvare.

A fost înfiinţată o linie telefonică specială pentru cei care au nevoie de informaţii despre accident.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă