19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalUnde i-a atacat Turcia pe militanții kurzi

Unde i-a atacat Turcia pe militanții kurzi

Armata turcă a lansat vinerea trecută noi operaţiuni împotriva grupului insurgent Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie separatistă care are baze militare în nordul Irakului şi comite uneori atacuri pe teritoriul Turciei.

Acestea sunt primele atacuri turce în Irak începând din februarie, atunci când 13 cetăţeni turci au fost găsiţi morţi după ce fuseseră capturaţi de militanţi kurzi.

“Operaţiunea continuă aşa cum era programat, fiind atacate poziţii PKK din aer şi de la sol”, a comunicat miercuri Ministerul Apărării de la Ankara. Pe teren acţionează militari din cadrul unităţilor speciale ale armatei turce.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de SUA şi Uniunea Europeană, a denunţat un “atac în scop de genocid”, cerând intervenţia statelor democratice.

Zeci de mii de persoane au murit în urma conflictului dintre serviciile de securitate turce şi PKK începând din 1984.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă