18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalUngaria: Biroul de conducere al Jobbik propune doi co-preşedinţi

Ungaria: Biroul de conducere al Jobbik propune doi co-preşedinţi

Propunerea survine după demisia fostului lider Gabor Vona, după alegerile parlamentare în care partidul a ieşit pe poziţia a doua, după Jobbik, obţinând 26 de mandate în viitorul legislativ, relatează MTI.

Anunţul a fost făcut marţi pe Facebook de unul dintre vicepreşedinţii Jobbik, Z. Karpat Daniel, care a spus că cei doi politicieni propuşi să conducă partidul sunt Tamas Sneider, în prezent vicepreşedinte, şi Marton Gyongyosi, parlamentar.

Partidul va organiza un congres pentru a-şi alege noii lideri în următoarele două săptămâni, a mai spus Z. Karpat Daniel.

Gabor Vona, care a condus Jobbik din noiembrie 2006, şi-a înaintat demisia după alegeri, iar în prezent asigură preşedinţia interimară a partidului.

El a anunţat recent că nu va mai candida pentru postul de lider al partidului la viitorul congres.

Fidesz, partidul premierului conservator Viktor Orban, a obţinut 133 din cele 199 de mandate din parlament, asigurându-şi astfel o majoritate de două treimi, la alegerile de la 8 aprilie.

Pe locul doi s-a clasat partidul de extrema dreaptă Jobbik, cu 26 de mandate, iar pe poziţia a treia s-au plasat social-democraţii, cu 20 de mandate.

La aceste alegeri s-a înregistrat o prezenţă istorică la vot, de 69%, care a depăşit-o pe cea din 2014, de 61,7%, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă