15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalVietnam: Bilanţul taifunului Wipha a crescut la 10 decese

Vietnam: Bilanţul taifunului Wipha a crescut la 10 decese

Provincia cea mai afectată este Thanh Hoa, unde cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost date dispărute, potrivit unei declaraţii a Comisiei pentru prevenirea dezastrelor naturale.

Majoritatea celor dispăruţi provin din districtul Quan Son, unde un întreg sat a fost distrus de viituri, apele măturând sâmbătă dimineaţa 20 de case, în timp ce 15 persoane dormeau.

Typhoon Wipha a atins joi zona de uscat în jurul orei locale 22:00 (1500 GMT) în provincia Quang Ninh, unde se află Golful Ha Long, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Taifunul s-a transformat în depresiune tropicală sâmbătă, însă ploile au continuat să cadă asupra capitalei Hanoi duminică.

Circa 800 de militari au fost mobilizaţi pentru a ajuta în cadrul operaţiunilor umanitare în provinciile nord-estice, pentru care prognozele indică viituri şi alunecări de teren zilele următoare.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă